Φ/Β πάνελ, Unéole, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Γαλλική startup παρουσιάζει σύστημα στέγης με Φ/Β πάνελ και μίνι ανεμογεννήτριες

Γαλλική startup παρουσιάζει σύστημα στέγης με Φ/Β πάνελ και μίνι ανεμογεννήτριες

Φ/Β πάνελ, Unéole, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Φ/Β πάνελ, Unéole, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Η γαλλική startup Unéole έχει αναπτύξει ένα σύστημα στέγης που συνδυάζει ηλιακές και αθόρυβες ανεμογεννήτριες. Ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να παράγει 40% περισσότερη ενέργεια από τις αυτόνομες ηλιακές συστοιχίες στέγης. Τώρα δοκιμάζει τη συσκευή, με σχέδια να την εμπορευματοποιήσει έως το 2023.

Η γαλλική startup Unéole έχει αναπτύξει μια ηλιακή και αιολική υβριδική καινοτομία για εφαρμογές σε στέγες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κλιμακούμενη, αθόρυβη μονάδα μπορεί να παράγει 40% περισσότερη ενέργεια από την αυτόνομη ηλιακή ταράτσα.

«Η λύση μας είναι φτιαγμένη για κτίρια με επίπεδη οροφή ύψους άνω των 10 μέτρων. Όσο υψηλότερα είναι, τόσο λιγότερο διαταραγμένος θα είναι ο άνεμος», είπε ο Louis Dubar, μηχανικός επιχειρήσεων στο Unéole.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια κλιμακούμενη δομή από γαλβανισμένο χάλυβα με μια σειρά από ανεμογεννήτριες 2.000 W που ολοκληρώνονται με ηλιακούς συλλέκτες, για συνολικό ύψος περίπου 4 μέτρων. Ο σωστός αριθμός ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πλαισίων ανά κατασκευή εξαρτάται από το συγκεκριμένο έργο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η λύση λειτουργεί με όλα τα ηλιακά πάνελ της αγοράς.

«Το έργο θα εξαρτηθεί πολύ από το κτίριο. Το μέγεθος της οροφής και το τι θέλει ο τελικός πελάτης θα επηρεάσει τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών που μπορούμε να εγκαταστήσουμε», είπε ο Dubar. «Η λύση μας είναι να εγκαταστήσουμε τη μεταλλική κατασκευή στα δυνατά σημεία του κτιρίου που θα πλαισιώνει τις ανεμογεννήτριές μας και θα υποστηρίζει τα φωτοβολταϊκά πάνελ».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ενεργειακή απόδοση είναι 40% υψηλότερη από την αυτόνομη ηλιακή. Είπε ότι αυτό αντισταθμίζει το υψηλότερο capex της υβριδικής του λύσης.

«Με τη λύση μας μπορούμε να εγκαταστήσουμε δύο έως τέσσερις φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά πάνελ από μια τυπική εγκατάσταση [ηλιακή σε στέγη]», δήλωσε ο Dubar. «Εγκαθιστούμε αυτά τα πάνελ ύψους τεσσάρων μέτρων από την ταράτσα, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε κάθε τεχνική κατασκευή που είναι εγκατεστημένη στην ταράτσα».

Για ένα σύστημα εγκατεστημένο σε στέγη 1.000 τ.μ., η εταιρεία εκτιμά το συνολικό κόστος από 300.000 € (302.385 $) έως 500.000 €. Η τιμή περιλαμβάνει το κόστος των ηλιακών συλλεκτών, των ανεμογεννητριών, της χαλύβδινης κατασκευής, της καλωδίωσης και των μελετών έργων που εκτελούνται από την Unéole.

Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος αλγόριθμους για τον προσδιορισμό του επαρκούς αριθμού ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάνελ για κάθε έργο. Πέρυσι, άρχισε να δοκιμάζει το σύστημα σε ένα πεδίο στην τοποθεσία CD2e LumiWatt στο Loos-en-Gohelle της Γαλλίας. Η Unéole αναμένει να εμπορευματοποιήσει και να εγκαταστήσει την πρώτη υβριδική λύση μέχρι τα τέλη του 2023 στη Γαλλία. Σχεδιάζει να επεκταθεί σε γειτονικές χώρες το 2024.

Η Simpliphi παρουσιάζει μπαταρία για Φ/Β στέγης
Η Gautam Solar κυκλοφορεί ηλιακή μονάδα 450 W M10 για εφαρμογές σε στέγες

Leave a Reply

φωτοβολταϊκό σύστημα, πάνελ, Unéole, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία, φωτοβολταϊκό σύστημα,εγκατάσταση,

φωτοβολταϊκό σύστημα, πάνελ, Unéole, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία,φωτοβολταϊκό σύστημα,εγκατάσταση,

φωτοβολταϊκό σύστημα, Η γαλλική Unéole έχει αναπτύξει Φ/Β πάνελ με μίνι ανεμογεννήτριες που μπορούν να παράγουν 40% περισσότερη ενέργεια από τα αυτόνομα ηλιακά. φωτοβολταϊκό σύστημα,kwh,

Το καλάθι μου
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Categories